Щомісяця заробляли мільйони на експортерах сільгосппродукції: викрито злочинне угруповання, до якого входив чиновник із Запорізької області | Новини Запоріжжя

Посадовці організували багатомільйонну схему поборів з експортерів «зернового коридору». До складу злочинного угрупування входило 11 людей, серед них керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, по два головних інспектори з управлінь Одеської та Запорізької областей, а також цивільні, в тому числі керівники брокерських компаній, що виконували ролі посередників.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Зловмисники вимагали гроші за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції, а також за виготовлення актів про результати обстеження, які необхідні для здійснення експорту ячменю та кукурудзи.

Попередньо, щомісяця «ділки» отримували понад 160 тисяч доларів.

Правоохоронці провели 60 обшуків у підозрюваних під час яких вилучили: понад 100 тисяч доларів та 500 тисяч гривень від незаконної діяльності, 8 автомобілів еліт-класу, записники з переліком розподілу сум між учасниками схеми, чорнові записи та комп’ютерну техніку на якій виготовлялись вилучені документи.

«Затримано п’ятьох учасників злочинної групи та повідомлено їм про підозри в одержанні неправомірної вимоги в особливо великому розмірі (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Також планується прийняття рішення щодо оголошення підозр посадовцям причетним до оборудки», — повідомляють в ДБР.

Постачав окупантам будматеріали для виробництва фортифікацій: затримано підприємця з Бердянська

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя