Катували людей в окупації: справу дніпрорудненського експравоохоронця направили до суду | Новини Запоріжжя

Прокурори Запорізької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє Запорізька обласна прокуратура.

Розслідування встановило, що колишній начальник карного розшуку Дніпрорудненського райвідділу поліції, звільнений у 2015 році під час переатестації, погодився на пропозицію окупантів очолити незаконно створений правоохоронний орган — так званий «Дніпрорудненский районный отдел милиции».

На посаді начальника він усіляко підтримував політику держави-агресора та сприяв встановленню окупаційної влади на захопленій території Запорізької області.

У змові з представниками збройних формувань РФ він організовував безпідставні затримання мирних мешканців окупованого Дніпрорудного з подальшим їх нелегальним ув’язненням.

Людей утримували у спеціально облаштованому приміщенні в будівлі окупаційного правоохоронного органу, де не було належних санітарних умов та медичної допомоги. Щоб зломити опір та змусити до співпраці, до них застосовували жорстокі тортури.

Тих, хто не підкорився окупаційному режиму, примусово вивозили транспортом за межі Василівки. На підконтрольну Україні територію Запорізької області люди вимушені були йти пішки.

Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в Запорізькій області. Також на розгляді в суді перебуває ще один обвинувальний акт стосовно цього чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Ворог провів чотири безуспішні атаки біля двох населених пунктів Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя