Карта бойових дій в Україні 4 жовтня

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні, 4 жовтня, в Україні розпочалася 588-ма доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 4 жовтня.

Міністр оборни Росії Сергій Шойгу під час телофонної розмови з російським військовим керівництвом зазначив на деяих групових російських збройних формувань, які діють на західному напрямку Запорізької області. Вибір міністра оборони Росії може вказувати на прагнення виділити російських командирів, які виконують накази російського військового керівництва та проводити нещадні контракти. Також Шойгу, приписав успіх оборонній операції в районі Роботино та Вербові.

Міністерство оборони Росії заявило про підтримку чеченських підрозділів які воюють в Україні. Сергій Шойгу під час наради з військовим керівництвом особисто подякував голові Чечні Рамзану Кадирову за формування мотострілкових полків і трьох мотострілкових батальйонів у Чечні.

Також стало відомо, що президент Росіїї Володимир Путін готується оголосити про свою президентську кампанію у листопаді 2023 року та має намір обговорюватм війну в Україні настільки мало, наскільки це необхідно в політичних посланнях. 

Наступальні дії під Бахмутом та на заході Запорізької області продовжуюються. У Генштабі України повідомили про наступальні дії на Мелітопольському та Бахмутському напрямку. 

Російські джерела повідомляють, що сили України продовжили наземні атаки в районі Кліщівки(7 км на південний захід від Бахмута) та Андріївки (10 км на південь від Бахмута) на південь від Бахмута та на лінії Копані-Роботино-Вербове (11-18 км) на південний захід-південний схід від Оріхова) на заході Запоріжжя.

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня -Карта бойових дій в Україні 4 жовтня — фото: understandingwar.org/

В ніч з 2 на 3 жовтня війська Росіїї завдали серію безпілотних та ракетних ударів по Україні. 

У Генштабі України повідомили, що 3 жовтня українські ППО збили 29 з 31 безпілотника «Шахед» та одну крилату ракету «Іскандер-М» по Миколаєву та Дніпропетровську. Російські джерела, стверджують, що російські війська завдали удару промисловому підприємству недалеко від Павлограда Дніпропетровської області.

Мета Росії захопити частину Луганської області та просунутись на захід, у східну частину Харківської област і північну Донецьку область.

Росія стверджує, що 3 жовтня українські військові провели атаки на лінії Куп’янськ-Святе-Кременна,але не змогли просунутись вперед. Також у Міноборони Росіїї стверджують, що частина західного угруповання військ Росії відбили атаку українських військ у районі Тарського та Григорівки, і в Серебрянському лісництві.

В Українському Генштабі поідомили, що війська Росіїї не вели наступальних операцій на Куп’янському напрямку та безуспішно атакували в районі Макіївки. Пов’язаний із Кремлем блогер також повідомив, що російські війська провели безуспішну атаку під Макіївкою.

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня -Карта бойових дій в Україні 4 жовтня — фото: understandingwar.org/

Українські сили 3 жовтня провели наземні атаки біля Бахмуту, але не досягли успіхів. В українському Генштабі повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на напрямку Бахмуту.

Міноборони Росії заявили, що російські війська відбили атаки української армії у районі Кліщівки (7 км на південний захід від Бахмута). Російський блогер заявив 2 жовтня, що українські війська поступово просуваються в районі Кліщівки та Андріївки (10 км на південь від Бахмута), щоб прорвати російську оборону біля залізничної лінії.

Також Генштаб України повідомив, що 3 жовтня російські війська безуспішно атакували під Андріївкою.

Російський блогер підтвердив, що війська Росії контратакували в Андріївці, але не уточнив результат.

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня -Карта бойових дій в Україні 4 жовтня — фото: understandingwar.org/

Українські військові продовжують наступальні дії у районі кордону Донецько-Запорізької області. Російські блогери стверджують, що 3 жовтня російські війська відобразили наземні атаки українських військ у районі Урожайне (9 км на південь від Великої Новосілки) та Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

Російські військові заявили, що російські війська відбили атаки української армії 3 жовтня у районі Приютного (15 км на південний захід від Великої Новосілки).

Російські джерела стверджують, що просунились на 200 метрів на схід від населеного пункту Урожайне. Також один із блогерів Росії заявив, що війська Росіїї просунулись до яру Грушева після відбиття української атаки у цьому районі. 

Інший російський блогер заявив 3 жовтня, що російські війська досягли  успіху у напрямку Урожайне. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські атаки в районі Старомайорського та Рівного (8 км на південний захід від Великої Новосілки).

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня -Карта бойових дій в Україні 4 жовтня — фото: understandingwar.org/

На Запорізькому напрямку продовжуються наступальні операції. Російський блогер заявив 3 жовтня, що українські сили атакували російські позиції на лінії Копані-Роботино-Вербово і на цій лінії йдуть важкі бої.

Блогер заявив, що українські сили безуспішно атакували під Вербовим. Російські джерела повідомили 2 і 3 жовтня, що українські сили атакували район Новопрокопівки (13 км на південь від Оріхова).

Український урядовець заявив, що російські війська створили складну систему траншей біля населеного пункту Новопрокопівки. Мер українського Мелітополя Іван Федоров заявив, що російські війська створили в районі Новопрокопівки систему траншей та тунелів, включаючи двоповерхові підземні бліндажі. Федоров заявив, що російські війська також заливають бетоном нові траншеї біля Токмака.

Карта бойових дій в Україні 4 жовтня -Карта бойових дій в Україні 4 жовтня — фото: understandingwar.org/

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя