Карта бойових дій в Україні 4 листопада

Карта бойових дій в Україні 4 листопада.

Карта бойових дій в Україні 4 листопада. Фото: GeneralStaff.ua

Сьогодні, 4 листопада, в Україні розпочався 619день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед, атакує і Росія.

RADA.zp.ua публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 4 листопада.

3 листопада російські війська завдали серію ударів безпілотників по всій території України.

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжили наступальні дії на Бахмутському та Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках.

Міністерство оборони США оголосило 3 листопада про нові пакети військової допомоги Україні, насамперед спрямовані на посилення протиповітряної оборони України.

Російські війська вели наступальні дії на рубежі Куп’янськ-Сватово-Кременна, в районі Бахмута, в районі Авдіївки, на захід і на південний захід від міста Донецька, в районі Вугледара, в прикордонному районі Донецько-Запорізької області, на заході Запорізької області та на окремих ділянках просунулися. уперед.

Карта бойових дій в Україні 4 листопада.Карта бойових дій в Україні 4 листопада. Фото: understandingwar.org

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжили наступальні дії на південь від Бахмута. Міністерство оборони Росії заявило, що в період з 28 жовтня по 3 листопада підрозділи Південного угруповання військ Росії відобразили наступ української армії в районі Кліщеївки (7 км на південний захід від Бахмута) та Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута).

Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили більше 10 атак російських військ у районі Богданівки (7 км на північний захід від Бахмута), Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута), Клещівки, Андріївки (10 км на південний захід від Бахмута) та Південного (21 км на південний захід від Бахмута). 

Карта бойових дій в Україні 4 листопада.Карта бойових дій в Україні 4 листопада. Фото: understandingwar.org

У п’ятницю, 3 листопада, російські війська продовжили наступальні дії в районі Авдіївки та досягли підтверджених успіхів на північному фланзі Авдіївки. На геолокованих кадрах, опублікованих 3 листопада, видно, що російські війська просунулися на південний захід від Красногорівки (4 км на північ від Авдіївки) у напрямі залізничної лінії на північ від Авдіївки.

Український генеральний штаб повідомив, що українські сили продовжували чинити опір наступу російських військ у районі Авдіївки та відбили більше 17 російських атак у районі Степове (3 км на північ від Авдіївки), Північного (6 км на захід від Авдіївки), Тоненького (7 км на захід). від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

3 листопада російські війська продовжили наступальні операції на захід і південний захід від Донецька, але не досягли підтверджених успіхів. Український генеральний штаб повідомив, що українські сили відбили більше 20 атак російських військ у районі Мар’їнки (безпосередньо на південний захід від Донецька) та Новомихайлівки (11 км на південний захід від Донецька).

Карта бойових дій в Україні 4 листопада.Карта бойових дій в Україні 4 листопада. Фото: understandingwar.org

2 листопада українські війська відбили механізовану атаку російських військ біля Вугледару. На геолокованих кадрах, опублікованих 2 листопада, видно, як українські війська завдають удару по колоні російської бронетехніки під час російського наступу на східну околицю Микильського (4 км на південний схід від Вугледару). Представник Таврійської групи військ України полковник Олександр Штупун заявив 3 листопада, що українські сили нещодавно знищили десятки російських військових машин та зупинили російську атаку біля Вугледару.

Карта бойових дій в Україні 4 листопада.Карта бойових дій в Україні 4 листопада. Фото: understandingwar.org

Російські блогери заявили 2 і 3 листопада, що українські сили безуспішно атакували поблизу Роботино (10 км на південь від Оріхова), Копані (5 км на північний захід від Роботина), Новопрокопівці (2 км на південь від Роботина) та Вербові (9 км на схід від Роботину).

Український генеральний штаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували у районі Роботина.

Карта бойових дій в Україні 4 листопада.Карта бойових дій в Україні 4 листопада. Фото: understandingwar.org

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя