«Націоналізовані» загарбниками радіочастотах Запорозької області передали пропагандистам на анексованому півострові | Новини Запоріжжя

У Мелітополі та Бердянську російські загарбники «віджали» дві радіочастоти на яких зараз лунає пропаганда. За результатами конкурсу, який провели загарбники, мовлення буде проводити «Радио Крым», що фінансується «урядом» анексовано півострова.

Про це повідомляють у Центрі журналістських розслідувань.

Конкурс на наземне ефірне мовлення на 105 радіочастотах на тимчасово окупованих територіях проводив «Роскомнадзор». Згідно з результатами «Радио Крым» виграло конкурс на мовлення у Бердянську (частота 90,9 МГц, на якій до окупації працювала «Країна ФМ») та Мелітополі (частота 105,6 МГц – на цій частоті мовлення не проводилось).

«Радио Крым» працював з вересня минулого року на вищезазначеній частоті у Бердянську, а в Мелітополі частота була віддана Радіо «Море», яка є частиною структури телерадіокомпанії «Крым» і фінансується «урядом» окупованого півострова.

У Національній раді з питань телебачення та радіомовлення відреагували на дії окупантів і повідомили, що встановлення та використання радіомовних станцій без ліцензії Національної ради заборонено. Також в заяві зазначено, що останнім часом до регулятивних частотних органів Європи та світу надходять пропозиції щодо створення окремих правил регулювання на так званих «територіях зі спірним суверенітетом». 

«Мета таких пропозицій очевидна – створити підґрунтя для протизаконного використання радіочастотного спектра на окупованих територіях в обхід наявних міжнародних домовленостей», – вважають в Нацраді.

На окупованій частині Запорізької області брак офіцерського складу становить понад 60%.

Джерело

Новини Запоріжжя