ДБР повідомило про підозру полковнику Тімченко, який подарував Честякову гранати

ДБР повідомило про підозру полковнику Тімченко, який подарував Честякову гранати.

ДБР повідомило про підозру полковнику Тімченко, який подарував Честякову гранати. Фото: novynarnia.com

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру полковнику Тімченко, який подарував гранати помічникові Залужного Геннадію Частякову.

Як повідомляють у Державному бюро розслідувань, полковника Тімченка звинувачують у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв.

За результатами слідства, було з’ясовано, що полковник здобув вибухові пристрої без відповідного на це дозволу. Офіцер здобув та подарував 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат «DM 51A2». 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ящик з вибуховими пристроями та пляшкою міцного алкоголю він подарував Геннадію Частякову з нагоди його дня народження. У ДБР повідомляють, що офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв.

Працівники правоохоронних органів вилучили з кабінету Тімченко ще дві гранати. 

ДБР зазначає, що досудове слідство триває та поки працівники Бюро не викидають жодну з версій загибелі Геннадія Частякова.

Нагадаємо, що 7 листопада внаслідок вибуху гранати загинув майор Геннадій Частяков – помічник Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Як повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, у загиблого майора Частякова був день народження. Він повернувся додому з роботи з подарунками від колег і почав показувати їх рідним. Частяков дістав подарунковий ящик із гранатами всередині та почав демонструвати один із боєприпасів синові. То були гранати нового західного зразка. За версією слідства, спочатку до рук боєприпаса взяв син і почав крутити кільце. Потім батько забрав гранату у дитини і висмикнув обручку, спровокувавши трагічний вибух. ДБР вважають нещасний випадок основною версією загибелі помічника Головнокомандувача ЗСУ Геннадія Частякова.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя