Окупанти вели штурмові дії біля Роботиного та Вербового на Запорізькому напрямку: намагалися відновити втрачене положення | Новини Запоріжжя

Російські військові минулої доби вели наступальні дії біля Роботиного та Вербового Запорізької області.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 2 грудня.

На Запорізькому напрямку противник 8 разів безуспішно вів наступальні (штурмові) дії щодо відновлення втраченого положення в районі Роботиного Запорізької області.

Також окупанти вели безуспішні штурмові дії в районі західніше Вербового Запорізької області, де українські захисники відбили ще 4 атаки.

Водночас сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

За даними Повітряних Сил ЗСУ, у ніч на 2 грудня противник атакував Україну 11 ударними БпЛА типу «Shahed» з мису Чауда (Крим) та керованою авіаційною ракетою з повітряного простору окупованої частини Запорізької області.

В результаті бойової роботи протиповітряна оборона Сил оборони України знищила 10 ударних БпЛА «Shahed-136/131» в межах Одеської області та одну керовану авіаційну ракету Х-59 на Дніпропетровщині.

Всього протягом минулої доби на українському фронті відбулося 84 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав два ракетних та 30 авіаційних ударів, здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Російські військові завдали 99 ударів по містах і селах Запорізької області: зруйновані будинки, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя