Активно роздають повістки: в Енергодарі окупанти відкрили військкомат у будівлі дитячого садка | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованій частині Запорізької області російські загарбники проводять призов на військову службу. Підготовку до нього в тимчасово окупованому Енергодарі загарбники почали ще рік тому.

Про це повідомив Дмитро Орлов, міський голова Енергодару «Новинам Приазов’я».

Зараз російські загарбники перейшли в активну фазу і роздають повістки тим, хто отримав російські паспорти. За словами посадовця, чоловікам, що мають документа країни-агресора, уникнути мобілізації не вдасться.

«Окупанти відкрили в одному з дитячих садочків так званий військкомат. Вже активно роздають повістки тим, хто отримав російські паспорти. Здебільше це молоді чоловіки. Але я думаю, що це початковий етап. Звичайно, що все пов’язано з тим, що мобілізаційного ресурсу в окупантів вкрай не вистачає і вони використовують вже ті території, які нещодавно захопили. Так само було і на території Донецької й Луганської областей, і на території Криму. Тому зараз, попри те, що вони обіцяли не мобілізувати, ми попереджали населення, що якщо отримаєте російський паспорт, наступним кроком буде отримання повістки та відправлення на передову, як гарматне м’ясо», – зауважив він.

На сьогодні виїхати з тимчасово окупованих територій Запорізької області можна, але це дуже складно. Потрібно бути готовими до фільтрації, які можуть тривати від кількох годин до кількох навіть місяців.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», російський диктатор підписав наказ про весняний призов, в рамках якого планують призвати 150 тисяч людей до лав російської армії по 15 липня. На тимчасово окупованій частині Запорізької області російська окупаційна влада посилила фільтраційні заходи відносно чоловіків.

Ворог значно збільшив кількість ударів по Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя