Ворог дистанційно мінує територію Запорізької області | Новини Запоріжжя

Запорізька область — один із найзамінованіших регіонів країни. Російські окупаційні війська, готуючись до контрнаступу Збройних сил України, мінували поля, дороги та території населених пунктів, щоб уповільнити просування українських військових. Крім того, ворог дистанційно мінує територію області.

Про це заявив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації в етері «Ми — Україна».

Замінування російськими військовими територій Запорізької області є однією з найбільших проблем регіону. За словами Юрія Малашко, ворог хаотично мінує території, через що регіон складніше розмінувати фахівцям.

На сьогодні вибухотехніки вже розмінували близько 2000 гектарів землі. На цих землях фермери вже збирають посіяний ними врожай.

«Але ворог також може дистанційно мінувати, що він і робить. Тобто всі ці засоби ураження на певні території. У цьому напрямі також із ДСНС працюємо», — сказав Юрій Малашко.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», Запорізька область у десятки разів більш замінована, ніж інші регіони. Військові російської армії продовжують мінувати територію. Ворог почав мінувати та критичну інфраструктуру регіону.

Ворог створив «військкомат» у Запорізькій області: кого призначили начальником.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя