Сіннабони — ніжні булочки з корицею та сметанною заливкою: як їх приготувати

Синнабоны – нежные булочки с корицей и сметанной заливкой: как их приготовить

Якщо випічка — одна із ваших слабкостей, і ви обожнюєте куштувати різноманітні смачні рецепти, візьміть собі на замітку кілька ідей. Наприклад, зробіть листкові булочки з вишнями і заварним кремом або ж сіннабони. Про те, як приготувати останні, піде мова далі.

Для опари: 300 мл молока, 5 г сухих дріжджів або 15 г пресованих, 20 г цукру, 150 г борошна. Для тіста: опара, 2 яйця, 2.5 ст.л. цукру, 500 г борошна, 100 г м'якого вершкового масла, 0.5 ч.л. солі. Для начинки: 100 г м'якого вершкового масла, 150 г цукру, 15 г кориці. Для заливки: 300 г сметани, 2 ст.л. цукрової пудри.

Приготування: починаємо готувати опару. Для цього просіяне борошно з'єднуємо із сухими дріжджами та перемішуємо їх. Якщо використовуєте пресовані дріжджі, їх потрібно з'єднувати з молоком. До теплого молока додаємо цукор та перемішуємо. Далі з'єднуємо молоко із борошном та дріжджами: спершу виливаємо першу частину молока та перемішуємо до однорідності, потім виливаємо другу частину і знову перемішуємо — це допоможе уникнути появи грудочок. Опару накриваємо чистим рушничком та залишаємо постояти у теплому місці на 30 хвилин.

Переходимо до приготування тіста. Для цього в окремій ємності з'єднуємо яйця та цукор. Все перемішуємо. Додаємо сіль, опару та м'яке вершкове масло, знову все перемішуємо. Далі додаємо борошно та починаємо замішувати тісто. Для того, щоб воно не так сильно липло до рук, можна змазати їх олією. Вимішувати тісто потрібно близько п'яти хвилин, поки воно не стане м'яке та еластичне і не буде прилипати до рук. Тісто накриваємо чистим рушничком та залишаємо у теплому місці настоятися протягом години.

Начинку готуємо дуже просто. Для цього просто змішуємо цукор та корицю. Повертаємося до тіста, яке уже підійшло. Спочатку розтягуємо його руками, а потім розкатуємо за допомогою качалки. Розкатане тісто зверху вимащуємо м'яким вершковим маслом по всій площині, а зверху додаємо нашу начинку — цукор та корицю, її також мастимо по всій площині.

Далі обережними маленькими плавними рухами починаємо скручувати рулет. Після того, як він готовий, ріжемо його на рівномірні шматочки — приблизно по 3 см кожен. Готові сіннабони викладаємо на застелене пергаментом деко та залишаємо їх підійти ще на півгодини, накриваючи рушничком. Випічку відправляємо до духовки готуватися на 20 хвилин. Температура приготування — 180°.

Поки булочки готуються, робимо заливку. Для цього просто з'єднуємо сметану з цукровою пудрою та ретельно все перемішуємо. Коли сіннабони готові поливаємо, їх заливкою поки вони гарячі — у такому разі випічка вбере в себе всю заливку і стане ще смачнішою. 

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-09-12/sinnabonyi—nejnyie-bulochki-s-koritsey-i-smetannoy-zalivkoy-kak-ih-prigotovit/53999

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя