Контролюють дорослих й дітей: загарбники прослуховують телефони мешканців окупованих територій Запорізької області | Новини Запоріжжя

Не дивлячись на те, що частина Запорізької області вже півтора року окупована російськими загарбниками місцеві мешканці й досі чинять спротив. Щоб контролювати людей й чинити тиск на них ворог прослуховує телефони дітей й дорослих.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

Раніше російські окупанти мали пересувні станції. Вони приїжджали в густонаселені райони й намагалися прослуховувати розмови за допомогою спецтехніки. Наразі загарбники встановлюють свої станції для прослуховування, бо не змогли переналаштувати станції українського зв’язку.

«Вони направлені саме на прослуховування, на контроль трафіку і на ідентифікацію того, про що говорять наші мешканці. Це масовий такий терор інформаційний», — каже Федоров.

Крім того, російська окупаційна влада змушує дітей, які відвідують захоплені навчальні заклади, що працюють за російської програмою, встановлювати додаток «Сіріус» на гаджети.  Це спеціальний додаток для того, щоб контролювати листування в телефоні, зазначив Федоров.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», на вулицях тимчасово окупованого Енергодару чимало окупантських спецавтомобілів РЕБ, за допомогою яких вони пеленгують зв’язок та намагаються контролювати енергодарців.

Окупанти перетворили захоплену бердянську школу на «православну гімназію», — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя