В Україні можуть декриміналізувати порно

В Україні можуть декриміналізувати порно.

В Україні можуть декриміналізувати порно.

Верховна Рада планує найближчим часом ухвалити рішення про декриміналізацію порнографії в Україні.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк, якщо законопроект ухвалять, то кримінальна відповідальність залишиться лише за порнографію без згоди (порномісність, deepfake), екстремальне порно (насильство, зоо та некрофілія), а також порно з дітьми та для дітей (тут відповідальність посилять).

За решту дій зі статей 301 і 302 кримінальну відповідальність приберуть. Важливо: сутенерство, втягування у проституцію та торгівля людьми так і залишаться кримінальними злочинами, оскільки це окремі статті.

Над текстом законопроекту працювали з правоохоронним комітетом, офісом ефективного реагування BRDO, громадськими організаціями і навіть державними органами.

Уточнимо, що чинна редакція Кримінального кодексу, а саме – статті 301 («Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів») та 302 («Створення або утримання місць розпусти і звідництво») – передбачають обмеження волі на строк до двох-п’яти років та позбавлення волі на строк від двох до 10 років.

Зазначимо, що в Україні мешкають відомі порноактори та порноакторки, які для зйомок їздять за кордон, де порнографія легалізована. Минулого року петиція про легалізацію порно та еротики в Україні набрала потрібну кількість голосів і на неї відповів Володимир Зеленський. Він перенаправив вивчення цього питання прем’єр-міністру.

До речі, раніше RADA.zp.ua писав, чи можна українцям публікувати відео на Pornhub та Onlyfans.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя