Консервація помідорів: прості і смачні рецепти, які стали хітами в інтернеті

Консервация помидоров: простые и вкусные рецепты, ставшие хитами в интернете

Якщо ви вже знаєте, як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці, цього разу візьміть собі на замітку інструкції з консервації помідорів. Ми підготували для вас кілька різних рецептів, які здивують приємним смаком та легкістю у приготуванні. Детальніше про це — читайте далі.

Помідори половинками

Інгредієнти: помідори — 5 кг, цибуля — 1 кг, суцвіття кропу, лавровий лист — 1 шт, духмяний перець — 3-4 шт, перець горошком — 3-4 шт, часник — 2-3 зубчика. Для маринаду: вода — 3 л, цукор — 300 г, сіль — 3 ст л, оцет — 300 мл. Із вказаних пропорцій у вас має вийти приблизно 8 літрових баночок.

Приготування: на дно чистих баночок розкладаємо суцвіття кропу, зверху додаємо часник, лавровий лист та духмяний перець. Помідори миємо та розрізаємо навпіл. Додаємо їх у банки разом із подрібненою цибулею – чергуємо їх різними шарами. Далі у кожну банку додаємо 1 ст л олії.

Готуємо маринад: у каструлі з’єднуємо воду, цукор, оцет, 2 ст л солі. Все перемішуємо та доводимо до кипіння. Готовим гарячим маринадом заливаємо доверху банки. Накриваємо банки кришками та ставимо їх на плиту стерилізуватись – приблизно 5 хв з моменту закипання. Після цього закручуємо кришки, ставимо банки догори дном залишаємо охолонути.

Помідори “в снігу” з часником

На 1 літр води: сіль 1 ст. л. , цукор 3 ст. л. На 1 літрову банку з помідорами: 1 ст. л. давленого часнику, 3-4 шт горошку чорного перцю, оцет 3 чайні ложки.

Приготування: помідори миємо, проколюємо їх зубочисткою та відправляємо до вже простерилізованих завчасно банок. Заливаємо помідори кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо їх постояти на 20 хв. Після того, як вказаний час минув, воду з банок зливаємо.

У каструлі з’єднуємо сіль та цукор, ставимо маринад на вогонь готуватися до моменту закипання. У цей час додаємо у банки з помідорами подрібнений часник, перець горошком, оцет (на 1 л банку 3 чайні л).

Заготовку заливаємо готовим маринадом, банки закручуємо кришками, перевертаємо та залишаємо їх охолонути.

Помідори з кетчупом чилі

Інгредієнти на 5 банок по 1 л: помідори (3 кг), кетчуп чилі (450 г), вода (7 склянок), яблучний оцет (1 склянка), цукор (1,5 склянки), сіль (2 ст. л.), листя вишні, смородини, зелень кропу, перець горошком.

Приготування: банки стерилізуємо будь-яким зручним способом. Помідори та листя вишні та смородини промиваємо у воді та кладемо на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу. На дно кожної банки викладаємо по 3 горошини перцю, гілочку кропу, листя смородини та вишні, потім щільним шаром помідори.

У каструлі кип'ятимо воду, додаємо в неї кетчуп, цукор і сіль, ретельно перемішуємо. Наприкінці додаємо яблучний оцет. Чекаємо, доки все разом прокипить 1 хвилину і знімаємо з вогню. Заливаємо маринадом помідори у банках і накриваємо кришками.

Ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з помідорами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 10-15 хвилин після закипання води. Закручуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання – приблизно на добу.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-07-29/konservatsiya-pomidorov-prostyie-i-vkusnyie-retseptyi-stavshie-hitami-v-internete/53271

 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя