Заступник голови Запорізької облради вийшов на свободу під заставу у три мільйони гривень | Новини Запоріжжя

Заступник голови Запорізької обласної ради, якого підозрюють у спробі підкупити керівника медзакладу, вийшов з-під варти під заставу у 3,028 мільйони гривень.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на коментар керівниці комунікацій Вищого антикорупційного суду Олесі Чемерис.

«На рахунок Вищого антикорупційного суду надійшли 3 028 000 гривень застави, визначеної як альтернатива триманню під вартою заступника голови Запорізької обласної ради, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України», — повідомила Чемерис.

Раніше суд застосував до заступника голови Запорізької облради та депутата вказаної ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у три мільйони гривень та один мільйон гривень відповідно. До помічника заступника голови облради застосовано цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, слідство задокументовано чотири незаконні передачі коштів на загальну суму понад 650 тисяч гривень. Гроші були призначені одному з директорів медичного закладу за сприяння в перемозі в тендерах при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ.

Сили оборони відбили вісім атак біля двох населених пунктів Запорізької області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя