З початку війни у Запоріжжі та області жодна церква московського патріархату не перейшла до ПЦУ

З початку війни у Запоріжжі та області жодна церква московського патріархату не перейшла до ПЦУ.

З початку війни у Запоріжжі та області жодна церква московського патріархату не перейшла до ПЦУ. Фото: discover.ua

Від початку повномасштабної війни в Запорізькій області жодна церква, яка належить до московського патріархату не перейшла до православної церкви України (ПЦУ).

За інформацією аналітики ресурсу «Опендатабот», лише 685 церков, пов’язаних з Росією, після почату повномасштабного вторгнення перейшли до ПЦУ. Водночас в Україні налічується більше ніж 8 тисяч храмів УПЦ МП.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними аналітиків, в Запорізькій області жодна з таких церков не перейшла до ПЦУ, а таких у нас налічується 266 одиниць.

Найбільше установ змінили своє релігійне спрямування у Київській області — 164, а також Хмельницькій та Вінницькій — 155 та 75 відповідно. 

З початку війни у Запоріжжі та області жодна церква московського патріархату не перейшла до ПЦУЗ початку війни у Запоріжжі та області жодна церква московського патріархату не перейшла до ПЦУ

На сьогодні в Україні продовжує діяти 8 097 церков УПЦ московського патріархату, в Запорізькій області таких налічується 266.

За даними «Опендатабот», найбільше храмів московського патріархату функціонує в Донецькій області — 683 церкви, в Дніпропетровській та Вінницькій — по 566 церков. Найменша кількість російських храмів у Львівській області — 17 церков та Івано-Франківській області — 18 церков.

З початку війни у Запоріжжі та області жодна церква московського патріархату не перейшла до ПЦУЗ початку війни у Запоріжжі та області жодна церква московського патріархату не перейшла до ПЦУ

Варто зазначити, що Верховна Рада України досі не ухвалила законопроєкт про заборону релігійних організацій, які пов’язані з РФ. В першому читані за документ проголосували ще восени минулого року, а тепер його «вдосконалюють». Надійшло вже понад 1 тисяча правок.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя