Удари «Іскандером» та авіацією: наслідки російського обстрілу Запорізької області, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Минулої доби, 21 серпня, військові російської армії завдали 96 ударів по населених пунктах Запорізької області. Поліція зафіксувала 31 повідомлення про руйнування об’єктів інфраструктури.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Російські окупаційні війська завдали двох ракетних ударів, попередньо з оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер» по передмісті Запоріжжя. Істотних ушкоджень не зафіксовано.

Ворог скинув авіаційні бомби на Новоданилівку, також він атакував Новодарівку та Степногірськ безпілотними летальними апаратами. З артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляв населені пункти Пологівського та Василівського районів.

Внаслідок обстрілу з реактивних систем залпового вогню у селі Лук’янівське спалахнув житловий будинок. Уламками розірваних снарядів пошкоджено прилеглі будинки та кілька господарських споруд. Полум’я вдалося погасити спільними зусиллями поліції та рятувальників.

Внаслідок ворожої атаки Пологівського району зафіксовано руйнування житлового фонду, господарських будівель, а також складських приміщень та сільськогосподарської техніки. 51-річна мешканка Преображенки загинула під час російської атаки, а 43-річного чоловіка з травмою голови госпіталізовано.

За всіма фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Через нічний обстріл Запоріжжя сталася масштабна пожежа на підприємстві: згоріло 18 автомобілів, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя