У Запоріжжі відкрили «зелену кімнату», де з дітьми, які постраждали від насилля чи стали свідками злочину, працюватимуть фахівці | Новини Запоріжжя

В обласному центрі облаштували простір покликаний допомогти дітям, які пережили насильство чи стали свідками злочину. Днями відбулось його відкриття.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Простір поділено на дві зони. В першій кімнаті з дітьми працюють психологи, а в другій — за спілкуванням слідкуватимуть правоохоронці. Таким чином «зелена кімната» дає можливість працювати з дітьми, які постраждали від насилля чи стали свідками злочину, враховуючи їхні індивідуальні потреби, з мінімальним дискомфортом та без повторної травматизації дитячої психіки.

«Цей новий простір стане безпечним місцем для дітей та місцем, де фахівці матимуть більше можливостей для побудови довіри та надання всебічної підтримки», — зазначила Селена Козакієвич, регіональна директорка міжнародної гуманітарної організації CARE.

Саму «зелену кімнату» вдалось облаштувати завдяки спільному проєкту громадської організації «Безпечний Простір» та міжнародної гуманітарної організації CARE за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Будівництво фортифікації: в Запорізькій ОВА озвучили скільки коштів виділили на їх зведення, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя