У Запоріжжі та області планують збудувати безпекові школи нового покоління | Новини Запоріжжя

Запорізька обласна влада планує з нового навчального року запровадити очне навчання у школах. Для цього вже проводять наради з міською владою, департаментом освіти та ДСНС. Невдовзі в навчальних закладах проведуть інвентаризацію укриттів, адже очне навчання запровадять тільки тоді, коли під час повітряних тривог діти зможуть бути в укриття, які відповідають всім нормам.

Про це під час брифінгу зазначив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

Наразі в Запорізькій області лише 25 шкіл працюють за змішаною формою навчання. Ціль обласної влади — всі 100%.

«На мою думку, один із критеріїв, чому люди приймають рішення виїхати з Запоріжжя, бо їхні діти не можуть вчитися очно. І вони розуміють, що онлайн-освіта точно гірше за якістю, ніж офлайн-навчання. Не говорячи вже про те, що якщо дитина навчається онлайн, то вона має сидіти вдома, з нею хтось має знаходитись із дорослих, і купа, виходячи з цих проблем, не говорячи вже про проблеми працевлаштування і так далі», — зазначив очільник Запорізької ОВА.

Втім Федоров зауважив, що запроваджувати очне навчання всупереч безпеці дітей ніхто не буде. Тож, знову проведуть інвентаризацію шкіл, щоб знати точну кількість шкіл без укриттів і зрозуміти, що потрібно для їхнього облаштування. Очільник ОВА впевнений, що до 1 вересня реально облаштувати в навчальних закладах укриття.  

Також Федоров впевнений що у Запоріжжі та регіону вони зможуть запровадити надпередові проєкти щодо будівництва безпечних шкіл нового покоління.

«В нас вже є попередні домовленості з міністерством цифрової трансформації, з віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим. Впевнений, що найближчими тижнями ми презентуємо, як це буде виглядати. Я буду прикладати максимум зусиль, щоб ці нові школи також запрацювала з 1 вересня. Але тут буде питання будівництва, проєктування, але ми точно це зробимо», — сказав Іван Федоров.

Очільник ОВА також зазначив, що в найближчі тижні буде суттєво змінено ситуацію з навчанням у Запоріжжі.

Новий голова Запорізької області висловив незадоволення темпами відбудови зруйнованих будинків

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя