Встановлено особу, яка організувала вивіз залізної руди на 140 млн грн з підприємства в Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Російські загарбники після окупації частини Запорізької області захопили одне із найбільших підприємств гірничо-металургійного комплексу України. Псевдовлада разом з колаборантами вивезли близько 1,5 мільйона тонн залізної руди з гірничо-металургійного підприємства «Запорізький залізорудний комбінат» на територію РФ.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Українська спецслужба встановила всі етапи та учасників угоди, які привласнили майновий комплекс та виробничі потужності.

Основний організатор — Олександр Неніч, бізнесмен із Донбасу, який з 2014 року співпрацює з бойовиками «ДНР». Він отримав в управління «націоналізований» окупаційною владою комбінат та переорієнтував його роботу на користь Росії. Колаборант підбурював працівників підприємства підтримати та співпрацювати з окупантами. У разі незгоди – погрожував звільненням та переслідуваннями з боку каральних органів РФ.

Для відновлення повний цикл видобутку залізняку Неніч сформував «команду» однодумців з-поміж чинних і колишніх співробітників. Продукцію постачали підконтрольним Росії комерційним структурам на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

За даними Служби безпеки України, «голова» комбінату організував незаконний видобуток і вивезення до РФ майже 1,5 мільйона тонн залізної руди на суму близько 140 мільйонів доларів.

На підставі зібраних доказів Ненічу та шести його посібникам повідомлено про підозру за ст. 255 «Створення та керівництво злочинною організацією», ст. 111-2 «Пособництво державі – агресору» та ч. 4 ст. 111-1 «Провадження господарської діяльності у взаємодії з окупаційною адміністрацією держави-агресора» Кримінального кодексу України.

Ворог завдав ракетний удар по селу у Запорізькій області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя