ВР переклала повноваження Запорізької облради на ОВА: що це означає

ВР переклала повноваження Запорізької облради на ОВА: що це означає -

ВР переклала повноваження Запорізької облради на ОВА: що це означає — фото: zor.gov.ua

Сьогодні, 21 березня, Верховна Рада України ухвалила рішення про передачу повноважень Запорізької обласної ради на ОВА до кінця війни.

Як нагадав голова ОВА Іван Федоров, на початку повномасштабного вторгнення бюджетні повноваження облради були передані Запорізькій ОВА, що дозволило забезпечити безперервне фінансування зарплат, соціальних виплат, енергоносіїв та допомагати Силам оборони України. У Запорізькій облраді залишалися обмежені самоврядні повноваження: прийняття управлінських рішень щодо близько 150 обласних підприємств, установ та закладів, а також питання комунальної власності та будівництва.

— Попри це, обласна рада за 2 роки війни не ухвалила жодного питання життєдіяльності області. Голова обласної ради п’ять разів скликала сесії, але деякі депутати не мали бажання працювати. Наслідки цього вкрай негативні. Декілька сотен невирішених питань. Заморожені інвестиції з боку міжнародних партнерів. Трудові колективи без керівників. Проблеми з евакуйованими обласними закладами, – написав Федоров.

Тепер ж до кінця воєнного стану цими питаннями буде опікуватися Запорізька обласна військова адміністрація.

— Гучні заяви щодо розпуску Запорізької обласної ради — це відверта маніпуляція. Повноваження обласної ради будуть автоматично поновлені по завершенню воєнного стану. Апарат обласної ради продовжує працювати, але в новому, більш інтенсивному форматі, – написав голова ОВА.

Нагадаємо, Федоров розказав, навіщо потрібні перевірки по квартирах у Запоріжжі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя