Війська РФ мінують раніше очищені ділянки фронту у Запорізькій області, проте ЗСУ поступово рухаються вперед | Новини Запоріжжя

Російські війська посилили мінування в районі Роботине-Вербове та намагаються скувати українські сили на ділянках фронту подалі від заходу Запорізької області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Російські військові блогери стверджують, що російські війська почали мінувати раніше очищені ділянки на лінії Роботине-Вербове (10 км на південь до 18 км на південний схід від Оріхова), щоб досягти тактичної несподіванки.

Відомий пов’язаний з Кремлем блогер стверджував, що російські війська посилили тактичні наступальні операції на кількох ділянках фронту за межами Запорізької області, щоб розтягнути українську оборону та розсіяти увагу українців.

Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська намагалися зафіксувати українські сили на Авдіївському та Мар’їнському напрямках і не дати їм перекинути резерви на Запорізький напрямок.

Окрім цього, українські війська продовжували контрнаступальні операції поблизу Бахмута та незначно просунулися на заході Запорізької області 8 жовтня.

Геолокаційні кадри, опубліковані 8 жовтня, показують, що українські сили досягли обмежених успіхів на північ від Новопрокопівки (14 км на південь від Оріхова), а російський військовий стверджував, що українські сили також просунувся біля Копані (10 км на південний захід від Оріхова).

Російські та українські джерела також повідомили, що погіршення погодних умов впливає як на російські, так і на українські операції. Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун заявив, що активність російських безпілотників і авіації в останні дні знизилася через погану погоду.

ГУР тричі намагалося звільнити Енергодар і Запорізьку АЕС: Буданов розповів подробиці 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя