Відтягували сили від Запоріжжя: керівник спецпідрозділу ГУР розповів про операції у Запорізькій області | Новини Запоріжжя

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України неодноразово виконували спецоперації у Запорізькій області.

Про деякі з них «Українській правді» розповів керівник спецпідрозділу ГУР Тимур, не розкриваючи свого прізвища.

За його словами, бійці виконували завдання на Запорізькому напрямку та в Енергодарі, працювали, зокрема, біля П’ятихаток, брали участь у бою за Жереб’янки.

«Якщо про водні операції кажемо — від Скельок до Енергодара — у нас там було декілька висадок. На жаль, у ході висадок під Енергодаром ми втратили трьох наших побратимів. Це Регбіст, Малі, Субота. Хлопці проявили себе як справжні герої, — зазначив Тимур. — Виконували спеціальне завдання, в ході якого уразили автомобільну техніку противника. На жаль, в полон тоді нам не вдалося нікого взяти».

Він розповів про українські висадки на Запорізьку АЕС, під час яких ворог накопичував сили.

«Одне із завдань, яке було поставлено, зайти на ЗАЕС і утримувати її. Нам не вдалося. Вони з усіх сторін підтягнули свої резерви. І артилерійські установки, і бронетехніку. Коли ворог зрозумів, що ми збираємося проводити заходи, то вони накопичили людей у два-три рази більше, ніж було до того, — каже боєць. — Від Енергодара до Скельок у бік Василівки в нас було десь сім висадок. Як наслідок, сили, які тоді перекидав противник, щоб іти на Запоріжжя, були змушені розтягнути на берегову зону. Тобто відтягували сили від Запоріжжя — це було важливо. А потім був так званий «референдум». Від нашої агентурної мережі ми дізналися, де знаходиться їхній штаб у Кам’янці-Дніпровській, де знаходяться бюлетені, листівки й так далі».

За його словами, ворог оточив квартал і поставив в охорону співробітників ГРУ та ФСБ.

«І ми нашими силами та Силами оборони працювали по цьому будинку. ГРУшників і ФСБшників нормально так накрили артилерією. Там був хаос. Нам вдалося десь на місяць відтягнути заходи окупантів», — повідомив керівник спецпідрозділу ГУР.

Успішно відбили штурм: бійці показали, як взяли в полон окупантів на Запорізькому напрямку, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя