Відновлення понівечених багатоповерхівок на Запорізькій: озвучені попередні дати завершення робіт | Новини Запоріжжя

Понад рік тому, 22 березня, військові російської армії завдали ракетний удар по багатоповерховим будинкам на вулиці Запорізькій 2-А та 2-Б. Наразі коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії ці багатоповерхівки відновлюють. Вчора, 18 квітня, з ходом робіт ознайомився народний депутат Сергій Штепа та представники Запорізької облдержадміністрації.

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

Роботи у двох багатоповерхівках наразі йдуть згідно з затвердженими графіками. В будинку по вулиці Запорізька 2-Б демонтують пошкоджені конструкції 4-го під’їзду після чого їх відновлять. Також підрядник відремонтує квартири та сходові клітинки вищезазначеного під’їзду. В рамках відновлення встановлять вікна та двері, замінять інженерні мережі.

«Роботи з капітального ремонту по Запорізькій 2-Б плануємо завершити вже у липні 2024 року», — зауважив Олег Галич, начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

В сусідньому будинку, по вулиці Запорізька 2-А, який більше постраждав внаслідок ракетного удару, підрядник відновить вже демонтовані конструкції 1-го під’їзду. В рамках проєкту передбачено повне відновлення інженерних мереж, ремонт квартир та сходових клітин, встановлення вікон та дверей, ремонт покрівлі, утеплення фасаду та благоустрій території. Також в будинку відремонтують шахти ліфта та встановлять ліфтове обладнання в 1-му під’їзді.

«Проєктна дата виконання робіт в будинку по вулиці Запорізька, 2-А — жовтень 2025 року, але підрядна організація за умови сталого фінансування планує завершити будівництво значно раніше – в грудні 2024 року. Квартири будуть надані мешканцям з чистовим ремонтом: з готовою сантехнікою, кахлем, дверима тощо. Залишиться лише додати меблі», — зазначив Сергій Штепа.

У Запоріжжі на правому березі вже завершують відновлення пошкодженого ракетним ударом багатоквартирного будинку: як він зараз виглядає, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя