«Вдалося запустити процес ротацій»: головнокомандувач ЗСУ відвідав бригади на Запорізькому напрямку | Новини Запоріжжя

Олександр Сирський, головнокомандувач Збройних сил України відвідав бригади, які боронять Запорізький напрямок. Вчора, 13 березня, він зазначив, що в цілому оперативна обстановка на Східному фронті залишається складною. Противник продовжує вести наступальні дії, зосереджуючи основні зусилля в районах Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке (Донецька область), Вербове і Роботине (Запорізька область).

«Після детального аналізу та оцінки обстановки разом з командирами та офіцерами штабу були прийняті всі необхідні рішення щодо посилення резервами, боєприпасами, засобами РЕБ зазначених військових частин, що надалі забезпечить стійкість нашої оборони на цій ділянці фронту», — йшлось у заяві Сирського.

Сьогодні, 14 березня, Головнокомандувач продовжив роботу в бригадах на Запорізькому напрямку. Російські військові продовжують атакувати дронами всіх типів, артилерією та мінометами, позиції захисників в районах Роботине та Вербове, але без особливого успіху.

За словами Сирського, ударні безпілотні системи поступово стають основною ударною зброєю сухопутних підрозділів. Тому тільки сучасні та потужні РЕБи можуть забезпечити надійний захист українським військовим.  

«Протистояння дронів та РЕБ вийшло на перший план і тільки той, хто перший зможе добитися відриву від противника в цьому змаганні, буде мати шанс на перемогу, — написав головнокомандувач. — Позитивом є те що, не зважаючи на доволі складну обстановку на всій лінії фронту, нам вдалося запустити процес ротацій та заміни частин і підрозділів, які тривалий час виконують бойові завдання на передньому краї. Це дозволить стабілізувати обстановку і позитивно вплине на морально-психологічний стан наших воїнів. В ході роботи прийняв всі необхідні рішення для підвищення бойових спроможностей наших бригад».

Залізобетонні конструкції та суцільна лінія загороджень: як будують фортифікації у Запорізькій області, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя