В Запорізькій ОВА розказали подробиці затримання свого співробітника, який діяв на користь РФ

В Запорізькій ОВА розказали подробиці затримання свого співробітника, який діяв на користь РФ.

В Запорізькій ОВА розказали подробиці затримання свого співробітника, який діяв на користь РФ. Фото: ssu.gov.ua

В Запорізькій обласній військовій адміністрації повідомили, що СБУ затримала провідного спеціаліста відділу кібербезпеки управління цифровізації. Фігурант не проходив перевірку і був призначений за підписом начальника відповідного управління.

Як повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко під час брифінгу в Медіацентрі, чоловіка прийшняли на роботу до ОВА в жовтні 2023 року. Під час роботи він здійснював певні правопорушення і певні дії, які не можуть озвучувати, проте вони були спрямовані майже на державну зраду.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Малашка, зрадник намагався передати інформацію ворожій стороні і під час технічної передачі був затриманий. Він підпадав під ту категорію осіб, яка не проходила перевірки в той час, відповідно до закону, але це було рішення начальника управління.

Раніше ми писали, що інформатором російської спецслужби виявився мешканець Запоріжжя, інженер-радіотехнік за освітою. Раніше чоловік працював на одному з підприємств міста, яке здійснює техобслуговування військової техніки Сил оборони. До роботи у ЗОВА він працював на підприємстві, які здійснює ремонт техніки для військових. Затриманий добровільно вирішив співпрацювати з російськими спецслужбами у вересні цього року. Для цього він звернувся російський чат-бот.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя