В останньому повідомленні батькам просив за нього молитися: у боях загинув 22-річний захисник із Бердянська | Новини Запоріжжя

У боях поблизу Водяного загинув мешканець нині тимчасово окупованого Бердянська. 28 листопада Ростиславу Скляренко мало виповнитися 23 роки.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Ростислав народився у Петропавлівці Дніпропетровської області. Хлопець закінчив гуманітарно-економічний факультет Бердянського державного педагогічного університету та залишився жити у курортному місті.

У перші дні окупації Бердянська Ростислав брав участь у патріотичних мітингах. Він декламував вірші Тараса Шевченка на майдані Єдності. Після того, як російські військові стали затримувати учасників проукраїнських мітингів, батько вмовив сина виїхати з міста.

Після прибуття до Запоріжжя Ростислав, який має інвалідність по слуху, одразу пішов у військкомат. Пройшов навчання і служив у 53 бригаді імені Володимира Мономаха. Брав участь у боях у Вугледарі, Майорську, Нью-Йорку. Під час бою в Бахмуті отримав тяжке поранення. Переніс кілька операцій й пройшов реабілітацію, після чого знову повернувся до побратимів.

14 вересня Ростислав отримав звання молодшого лейтенанта, був призначений командиром стрілецького взводу. З довіреним йому взводом тримав оборону Авдіївки.

У своєму останньому повідомленні Ростислав просив батьків молитися за нього… Першого листопада поблизу села Водяне на Донеччині він загинув.

Вчора, 9 листопада, з Ростиславом попрощалися у Петропавлівці. Односельці зустрічали загиблого захисника на колінах.

«Він завжди приходив на допомогу»: на Донецькому напрямку загинув захисник із Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя