Ракетний удар по Запоріжжю: кількість жертв збільшилась, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Увечері 9 серпня військові російської армії завдали ракетний удар по Запоріжжю. За попередніми даними, удар було завдано ракетою Х-35. Основний удар загарбників припав на церкву українського патріархату. Вона зруйнована. Внаслідок ворожої атаки повилітали вікна в багатоповерхових житлових будинках та магазинах. Є жертви серед мирного населення.

Про це повідомляє Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

Внаслідок російського ракетного удару по спальному району міста, станом на ранок 10 серпня, загинули троє людей: 43-річний чоловік та молоді жінки 19 та 21 років.

«Одна жінка сиділа на лавці біля церкви, чоловік проходив повз. Вони загинули одразу. Ще одна 21-річна дівчина померла у лікарні», — повідомила начальниця відділу зв’язків із ЗМІ Головного управління ДСНС Запорізької області Юлія Баришева.

Ще 9 людей, зокрема 11-місячна дитина, отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.

Рятувальники ліквідували загоряння господарчої споруди на площі 12 квадратних метрів, яка розташовувалася на території церкви. Надзвичайники провели аварійно-рятувальні роботи будівлі магазину та перевірили інші пошкоджені поруч будівлі, повідомляють в ДСНС в Запорізькій області.

Окрім торгових та освітніх закладів постраждали 15 багатоповерхових будинків. У них вибиті вікна та пошкоджено балкони. За попередніми даними, постраждали понад 400 квартир, зазначає виконуючий обов’язки міського голови Анатолій Куртєв.

«Комунальники Муніципальної аварійної служби «Запоріжремсервісу» та міської аварійно-рятувальної служби усували наслідки прильоту до другої ночі. Наразі триває перезмінка, після якої роботи продовжаться. На місці з мешканцями постраждалого житла зранку працюють представники соцзахисту», — написав Куртєв.

Правоохоронці задокументували наслідки влучень та зібрали докази військових злочинів росіян, кажуть у Національній поліції Запорізької області. За цим фактом слідчі поліції та Служби безпеки України відкрили кримінальне провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», учора після ворожої атаки повідомлялося про трьох загиблих. Проте пізніше першочергова інформація не підтвердилась. На щастя, одну людину вдалося реанімувати.

Завдали удар ракетами С-300: російські військові атакували Запорізьку область, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя