В окупованому Бердянську загострюється гуманітарна криза: є проблеми з ліками та водою | Новини Запоріжжя

Російські загарбники не відновлюють цивільну інфраструктуру на тимчасово окупованій території, яку ж самі зруйнували під час захопленням міст.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Зокрема, у Бердянську Запорізької області склалася критична ситуація із водопостачанням. Окупаційна «влада» забезпечують містян водою з річки Берда, яка мало придатна до вживання.

Також в місті є критична ситуація з медикаментами. Українських і європейських ліків немає, є лише російські та китайські, але вони дуже дорогі та малоефективні. Доступ до якісніших ліків мають лише російські військові та росіяни, які приїхали у відрядження.

Окрім цього, через дефіцит робітників й відсутність капітальних вкладень у підтримку інфраструктури, більшість населення Донецьку, Горлівки, Макіївки та Ясинуватої Донецької області лишились без тепла та електроенергії.

В регіоні не працює 111 котелень. На теплотрасах фіксується велика кількість проривів, ремонтувати які окупаційна адміністрація не поспішає. Загалом, окупанти не можуть забезпечити життєдіяльність регіону.

Окупанти посилюють мобілізацію на захопленій території: розгорнули нові «військкомати» у Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя