У розстрілі українських бійців на Запорізькому напрямку підозрюють псковських десантників

У розстрілі українських бійців на Запорізькому напрямку підозрюють псковських десантників.

У розстрілі українських бійців на Запорізькому напрямку підозрюють псковських десантників. Скріншот із відео

В Офісі генерального прокурора у страті трьох українських військовополонених мають підстави підозрювати військових із російської 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії, відомої як «Псковська десантна дивізія». 

Наразі справжність відео підтверджена та вже встановлені імена вбитих військовослужбовців ЗСУ, їх верифікують і оприлюднять згодом. Про це в етері «Радіо Свобода» заявив керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, вже встановлені особи наших військовослужбовців, яких було жорстко вбито. Наразі встановлюють причетних осіб до цього злочину.

— Ми маємо припущення, що до здійснення цього злочину має відношення 76-а десантна дивізія РФ. Але ці дані ми наразі перевіряємо. Ця дивізія вже відома воєнними злочинами, які вчинялися в Україні, зокрема на Київщині, — зазначив Бєлоусов.

Офіс генпрокурора України вбачає системність у такій поведінці російських військових на Запоріжжі. За його словами, цього ж місяця було встановлено використання російською армією українських військових як живого щита. 

— Лише протягом останнього місяця саме біля цього населеного пункту в Запорізькій області був випадок використання наших полонених як живого щита, фактично в тому самому районі. Це знову говорить про системність практики, що це не поодинокий випадок, і що про це точно знає командування Російської Федерації, підлеглі якого здійснюють ці злочини. А можливо, навіть інструктує своїх підлеглих у цьому плані, – заявив керівник департаменту.

Нагадаємо, 27 грудня Офіс генпрокурора повідомив, що розпочато розслідування за фактом розстрілу російськими військами українських військовополонених під Запоріжжям. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя