ТikTok заполонили відео «ухилянтів»: в ГУР прокоментували тренд

ТikTok заполонили відео "ухилянтів": в ГУР прокоментували тренд .

ТikTok заполонили відео "ухилянтів": в ГУР прокоментували тренд . Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Чергова російська інформаційна операція проти України. У соціальних мережах, зокрема у Тік Ток, почали з’являтися відео, де нібито «українські» чоловіки виставляють відео та називають себе «ухилянтами».

Як повідомляють у Головному управлінні розвідки МО України, цей контент швидко набирає популярність серед користувачів, а дискусії навколо нього сприяють його поширенню в тренди.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Широке поширення відео,  які просувають ідею «героїзації» чоловіків, що відмовляються служити у військових силах своєї країни, разом з анонімністю авторів та організованим просуванням цього контенту за допомогою ботів, свідчить про спрямовану пропагандистську кампанію.

Інформаційна кампанія РФ використовує класичну стратегію розколу суспільства, створюючи дві протилежні групи: «оборонців» і «ухилянтів». Мета таких дій росіян полягає в тому, щоб перешкодити мобілізації та збільшити напругу в українському суспільстві за допомогою внутрішнього протистояння.

@scx66666merrrrrrr #bmw #bmwmotorsport #trend #trending #fyp #реки #хочуврек #темки #успех #бабки #ухилянт ♬ оригінальний звук — DecaprioKiev

@li._i_.il Перекличка хто де🫡 #ухилянт ♬ оригінальний звук — DecaprioKiev

@katesem_777 Скільки тут таких?😅 #польша#poland#україна#українці#доброговечорамизукраїни#ухилянти#wroclaw#gdansk#recommendations ♬ оригінальний звук — DecaprioKiev

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя