РФ намагалася атакувати на кордоні Донецько-Запорізької області, але успіху не мала, — ISW

РФ намагалася атакувати на кордоні Донецько-Запорізької області, але успіху не мала, - ISW.

РФ намагалася атакувати на кордоні Донецько-Запорізької області, але успіху не мала, — ISW. Фото: facebook.com/53brigade

У п’ятницю, 13 жовтня, війська РФ безуспішно атакували в районі кордону Донецько-Запорізької області і не просунулися. Одночасно з цим українські війська здійснили невдалі атаки в західній частині Запорізькій області.

Як повідомили у новому зведені Інституту вивчення війсни (ISW), російські міліблогери стверджували, що українські війська продовжували безуспішні атаки вздовж лінії Роботине-Вербове (10 кілометрів на південь та до 18 кілометрів на південний схід від Оріхова) 12 і 13 жовтня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Російський пропагандист стверджував, що українські сили також безуспішно атакували російські позиції в Новопрокопівці.

Війська РФ 13 жовтня здійснили штурм на захід Запорізької області та незначно просунулися вперед.

Геолокаційні кадри, опубліковані 13 жовтня, показують, що російські війська незначно просунулися на північ від Копані.

Український Генштаб повідомив, що російські війська вели безуспішні атаки поблизу Роботиного. 12 жовтня російський мілблогер заявив, що російські війська нещодавно покращили свої позиції біля П’ятихаток. 13 жовтня російський мілблогер опублікував кадри, на яких стверджується, що підрозділи російського 108-го десантно-штурмового полку (7-ї дивізії ВДВ) діють поблизу Вербового.

При цьому, у командуванні Сил спеціальних операцій України повідомили, що 13 жовтня підрозділ українського спецназу успішно підірвав ділянку залізничної колії, якою російські війська постачають боєприпаси та паливо військам, які діють на Запорізькому напрямку.

У Центрі українського спротиву повідомили, що внаслідок нападу було пошкоджено 150 метрів залізничної колії та потяг, який щоденно перевозив логістику та награбоване між Мелітополем та окупованим Кримом.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя