Проводять репресії та шукають проукраїнських мешканців: СБУ викрила трьох колаборантів на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

Служба безпеки України в Запорізькій області викрила 3 колаборантів, які працюють в окупаційній «государственной службе безопасности Запорожской области».

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

Діяльність служби спрямована на нав’язування мешканцям Запорізької області політичного режиму РФ, відокремлення Запорізької області від України та передачу її під юрисдикцію країни-агресора.

Сформовано цей орган переважно з колишніх співробітників органів МВС, які зрадили присязі або були звільнені за службовою невідповідністю. Одним з його керівників є ексспівробітник органів МВС, який до 2014 року працював у відділі внутрішньої безпеки м. Севастополь ДВБ МВС України.

У липні 2022 року він прибув до Мелітополя та став начальником відділу економічної безпеки. Чоловік виконує завдання Кремля щодо придушення руху опору та проведення масових репресій, шукає учасників підпілля, партизанського руху та проукраїнськи налаштованих громадян, яких потім викрадають.

Також займався депортацією українців з окупованих територій Запорізької області. Крім цього, примушує підприємців перереєстровувати бізнес за законодавством РФ та сплачувати туди податки.

Йому та двом його підлеглим заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зустрічі з окупантами та військово-патріотичні рухи: ворог планує наростити темпи пропаганди для дітей на захопленій території

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя