Понівечені багатоповерхівки та приватні будинки: поліція показала наслідки ворожих ударів по Запорізькій області, — ФОТО | Новини Запоріжжя

У четвер 9 травня військові російської армії завдали 547 ударів з артилерії, реактивних систем залпового вогню та безпілотників по населеним пунктам Запорізького та Пологівського районів.

Про це повідомили у Національній поліції Запорізької області.

Ворожа армія вчора накрила вогнем вісім населених пунктів регіону. Внаслідок російських ударів пошкоджена та зруйнована цивільна інфраструктура. Зокрема, багатоповерхові та приватні будинки мирних мешканців. Також постраждали господарчі споруди та авто людей. Загалом, внаслідок російських обстрілів зафіксовано 17 повідомлень про руйнування.

Частина вчорашніх ворожих ударів була завдана по Запорізькому району. Внаслідок  російського обстрілу Магдалинівки постраждала жінка. З пораненнями ніг 65-річну постраждалу доставили до лікарні.  

За всіма фактами воєнних злочинів правоохоронці відкрили провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Загарбники оголосили, що запустили в роботу зерновий термінал в порту Бердянська

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя