У Запорізькій міськраді прокоментували можливість навчання під час «повітряних тривог» | Новини Запоріжжя

У Запорізькій області зросла кількість «повітряних тривог». В серпні наш регіон посів перше місце в країні за їх кількістю та тривалістю. На сьогодні, в середньому, «повітряні тривоги» тривають по 12-14 годин на добу. На цей час освітній процес призупиняється, щоб діти та педагоги могли пройти до безпечних місць.

Про це повідомив виконуючи обов’язки міського голови Анатолій Куртєв.

Під час «повітряних тривог», відповідно до чинних наказів й рекомендації Міністерства освіти та ДСНС України, призупиняється, щоб діти та педагоги могли пройти до безпечних місць.

«Часті тривоги, а разом з ними і перерви у навчанні, викликають занепокоєння серед батьків міста. Вже підготовлено запити у відповідні служби щодо можливої зміни алгоритму дій вчителів під час «тривог». Подальше рішення буде ухвалюватися за результатами отриманої відповіді», — написав Анатолій Куртєв.  

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», цього навчального року школярі продовжили онлайн-навчання. Якщо ситуація в регіоні зміниться, то місцева влада повернеться до питання запровадження змішаної форми навчання.

У Запорізькій області зменшилась і кількість учнів. Йдеться про тих школярів, які евакуювалися з нашого регіону. Тепер вони навчаються у школах інших областей України чи за кордоном.

У Запорізькій області функціонуватимуть 424 школи, але реально працюватимуть 380 із них. Решта, 44 освітні заклади, буде відправлено «на простій».

Ворог зазнав значних втрат у Запорізькій області під час атак

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя