Окупаційна влада Запорізької області зобов’язує чоловіків ставати на військовий облік | Новини Запоріжжя

Російські окупаційні війська зазнають великих втрат. На окупованій частині Запорізької області майже всі лікарні ворог переобладнав під військові шпиталі. Щоб лікувати поранених загарбники переоблаштовують під госпіталі бази відпочинку, санаторії, школи, дитячі садки та навіть будинки.

Тепер псевдовлада вирішила зобов’язати чоловіків стати на військовий облік. Таке повідомлення з’явилось у телеграм-каналі Бердянська, який ведуть російські пропагандисти.

Згідно з повідомленням, усіх чоловіків, які працюють на бердянських підприємствах, зобов’язали стати на військовий облік. Російська пропаганда пише, що нібито це не має нічого спільного з мобілізацією і протягом трьох років не планують закликати чоловіків із Запорізької області на строкову службу.

«Постановка на воинский учет осуществляется в отделах кадров предприятий или руководителем предприятия, где нет отдела кадров», — повідомляє російська пропаганда.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», медичному персоналу бердянської лікарні від окупаційної влади надійшло розпорядження обов’язково ставати на військовий облік. Медичні працівники повідомили, що в разі потреби їх можуть мобілізувати та відправити на фронт для надання медичної допомоги військовим РФ.

Наприкінці червня стало відомо, що за указом самопроголошеного губернатора регіону Євгена Балицького вже працюють 44 «військово-облікові столи». На облік беруть чоловіків призовного віку та тих, хто у запасі.

Російська окупаційна влада створює мережу органів Міністерства оборони на окупованій частині Запорізької області. З’явилася інформація про створення «Федеральної казенної установи «Військовий комісаріат Запорізької області». Виконуючим обов’язки керівника призначено підполковника Дмитра Кучабського.

У Запорізькій області збільшилася кількість чеченців напередодні псевдовиборів

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя