Наступ росіян на Запоріжжя: в ЗСУ спростували інформацію підготовку окупантів до наступу

Наступ росіян на Запоріжжя: в ЗСУ спростували інформацію підготовку окупантів до наступу -

Наступ росіян на Запоріжжя: в ЗСУ спростували інформацію підготовку окупантів до наступу — фото: volynnews.com

Речник Сил оборони Таврійського напрямку спростував інформацію про нібито загрозу для Запоріжжя та те, що росіяни планують «масштабний наступ».

Як пояснив в ефірі телемарафону речник Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій, під час ранкового включення 15 лютого на одному з телеканалів він не встиг пояснити свою думку щодо ситуації у Запорізькій області.

Речник спростував про нібито загрозу для Запоріжжя та те, що росіяни планують «масштабний наступ».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

— На Запорізькому напрямку обстановка залишається стабільною. Там справді сконцентроване значне угруповання росіян і в принципі співмірне з Авдіївським, але потрібно враховувати, що Авдіївка — це вузька смуга, міська забудова, це буквально кілька кілометрів і 50 000 або ще більше росіян, які туди ломляться і фактично лізуть туди, як в пляшкове горло, — сказав Лиховій.

Він додав, що Запорізький напрямок охоплює території від Донецької до Дніпропетровської області, а російський контингент там «розмазаний» по лінії фронту.

— Якщо ділити цю концентрацію на кілометри чи десятки кілометрів, то це зовсім не має такої загрози, як дехто міг собі уявити. Немає ніякої «подвійної переваги», немає загрози Запоріжжю, як дехто міг уже інтерпретувати, — зазначив речник.

Він наголосив на тому, що ситуація на цьому напрямку стабільна.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя