Намагалася дістати з-під завалів загиблого брата: з Кам’янського евакуювали 85-річну жінку, яка пережила обстріл та втратила дім, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Російський снаряд влучив у будинок 85-річної жительки Кам’янського Степногірської ОТГ Запорізької області. В одну мить Ніна Микитівна втратила не тільки оселю, майно та документи, а й рідного брата, який загинув під завалами будинку. Правоохоронці евакуювали жінку до Запоріжжя, допомогли відновити документи, забезпечили необхідними речами та теплим одягом. 

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області. 

Село Кам’янське Василівського району вже майже вщент знищене російськими окупантами. Та все ж у ньому ще залишаються жителі, яким нема куди їхати. Здебільшого це люди похилого віку, маломобільні та мешканці, що не хочуть виїжджати.

3 листопада росіяни вкотре обстріляли Кам’янське. Того дня жінка разом із братом перебувала вдома. Артилерійський снаряд влучив у будинок, зайнялася пожежа. Брат Ніни Микитівни загинув під завалами. Сама ж вона дивом уціліла, але отримала контузію. 

Військові доправили жінку до обласної лікарні на обстеження. Наступного дня вона поїхала назад, бо переймалася за долю брата. Дісталась до Степногірська маршруткою, а далі – сіра зона, транспорт туди не йде, тож подальший шлях вона мала долати пішки. Небайдужі степногірці вмовили її залишитися на ночівлю в пункті незламності, а про саму ситуацію розповіли поліцейським евакуаційної групи.

Вже наступного ранку жінку привезли до Запоріжжя та поселили в пансіонаті для літніх людей. 

«Бабуся перебувала в жахливому стані – змучена, налякана, словом, суцільні шок та безпорадність. Руки в сажі… На її очах загинула рідна людина, тож на скільки вистачило сил вона намагалася відкопати тіло брата з-під завалів будинку. Не змогла. Хотіла повернутися назад, проте наразі це дуже небезпечно, її село обстрілюється по декілька разів на добу. Так ризикувати ми не могли, тому вмовили виїхати до Запоріжжя», — розповідає поліцейська Наталія, яка вивозила Ніну Микитівну. 

Поліцейські офіцери Степногірської ОТГ супроводили жінку до найближчого центру надання адмінпослуг та допомогли оформити необхідні документи для отримання соціальних виплат. Також поліцейські привезли до тимчасового прихистку пухову ковдру та пакунок зимового одягу.

Терор в окупації: у Токмаку росіяни затримали 15-річного підлітка нібито за «зберігання боєприпасів»

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя