На півдні ЗСУ мають просування, проте ситуація залишається напруженою, — Гуменюк

На півдні ЗСУ мають просування, проте ситуація залишається напруженою, - Гуменюк.

На півдні ЗСУ мають просування, проте ситуація залишається напруженою, — Гуменюк. Ілюстративне фото: slovoidilo.ua

Ситуація на південному напрямку залишається напруженою навіть при щоденних успіхах з боку наших захисників. Збройні сили України продовжують активну боротьбу з окупантами, завдаючи їм значних втрат і створюючи логістичні труднощі.

Окупантам доводиться стикатися зі значним тиском від ЗСУ на Херсонському напрямку. Російські блогери навіть висловлюють занепокоєння щодо незабезпечення їхньої армії та тиску, якого вони зазнають від українських сил. Про це на брифінгу повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Українські військові продовжують активну контрбатарейну боротьбу, яка завдає значних втрат російським військовим. Водночас, продовжується вибиття росіян з позицій, які вони намагалися опанувати після відходу великої води, спровокованої підривом Каховської ГЕС.

Зазначено також, що щоденно завдаються втрат російській стороні, а їхні спроби маневрувати по річці заважаються. Ініціатива на південному фронті вже давно перейшла на бік ЗСУ, і дії українських сил залишаються для окупантів непередбачуваними.

Наталя Гуменюк підкреслила, що Сили оборони України щодня наближаються до перемоги, просуваючись на передові лінії та продовжуючи здійснювати несподівані дії, які стають сюрпризом для противника.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя