Мешканці Мелітополя повідомили про підозру: організувала «вибори президента РФ» на окупованій території Запорізької області | Новини Запоріжжя

Служба безпеки України встановила особу колаборантки, яка у березні цього року організувала проведення так званих «виборів президента РФ» на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

Мешканка Мелітополя за протекцією головного колаборанта Запорізької області Балицького була призначена головою так званої «виборчої комісії Запорізької області».

Жінка за вказівкою окупантів організувала та у вересні 2022 року провела фейковий референдум щодо входження Запорізької області до складу РФ, а також псевдовибори до місцевих окупаційних органів РФ на тимчасово захопленій частині Запорізької області, які пройшли у вересні 2023 року.

Зокрема, за її вказівкою були сформовані так звані «територіальні виборчі комісії», до складу яких увійшли лояльні до окупантів люди, які мали фальсифікувати «явку виборців» та підсумки «голосування».

Також вона контролювала процес облаштування «виборчих дільниць», підбір та інструктаж «персоналу», проводила масштабну агітаційну кампанію на підтримку псевдовиборів.

Їй повідомили про підозру за ч.2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

По Запорізькій області завдали понад півтисячі ударів за добу: ворог застосував авіацію, ракети, РСЗВ та артилерію, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя