Колаборанти та окупанти із Запорізької АЕС готуються до евакуації: на співробітників станції посилили тиск | Новини Запоріжжя

Російські окупаційні війська та колаборанти готуються до так званої евакуації з Енергодару. При цьому окупанти посилили тиск на співробітників Запорізької атомної електростанції й перевірки на прохідній станції та естакаді.

Про це повідомляють у телеграм-каналі Енергодар.

Колаборанти та російські окупанти заборонили атомникам на роботі користуватися навіть кнопковими мобільними телефонами. Хоча донедавна заборона поширювалася лише на сенсорні. Зміна співробітника атомної станції триває 8-10 годин, і цей час співробітники ЗАЕС не мають змоги зв’язатися з близькими.

За даними Енергоатому, російські загарбники планують евакуювати близько 3100 осіб, з яких 2700 співробітників Запорізької атомної електростанції, які підписали контракт із фейковим АТ «Експлуатуюча організація Запорізької АЕС» або іншим підприємством Росатома та членів їх сімей. Частину сімей запорізьких атомників уже вивезли до Ростовської області.

При цьому співробітникам електростанції виїзд із міста заборонено фактично з дня окупації міста, уточнюють у Генеральному штабі Збройних сил України.

«Російські окупанти доводять свою неспроможність забезпечити експлуатацію Запорізької атомної електростанції, оскільки нині там катастрофічно бракує кваліфікованого персоналу. Навіть тих українських працівників, які, підписали ганебні контракти, погодились співпрацювати з рашистами, найближчим часом збираються «евакуювати». І це загострить вже вкрай нагальне питання наявності достатньої кількості персоналу для забезпечення безпеки експлуатації АЕС навіть у поточному відключеному стані», — йдеться у повідомленні Енергоатому.

Наразі Енергоатом вживає всіх можливих заходів щодо формування необхідної кількості фахівців, здатних забезпечити безпечну роботу станції у перший період після її деокупації.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» вибухівку, зброю та військову техніку окупанти продовжують розміщувати в енергоблоках Запорізької АЕС.

Псевдокерівництво окупованої загарбниками Запорізької атомної електростанції масово проситься у «відпустку» у російського керівництва. Представники «Росатому», які поки що знаходяться на території станції, бояться залишати територію Запорізької АЕС. Їжу та напої привозять їм прямо туди.

Російські окупанти встановили додатковий паркан біля Запорізької АЕС. Поряд з окупованою Запорізькою АЕС вдруге вибухнула міна.

На дахах реакторів Запорізької АЕС окупанти встановили бойові позиції.

Колаборантів та працівників «Росатому» на станції попередили про примусову евакуацію, яка може початися незабаром.

Судитимуть «заступника начальника» охорони захопленої росіянами Запорізької АЕС.

Ворог вивозить дітей із Запорізької області: подробиці.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя