Журналіста «Радіо Свобода», пораненого біля Роботиного, у лікарні відвідав головнокомандувач ЗСУ, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Журналіст «Радіо Свобода» (проєкт «Крим.Реалії») Дмитро Євчин уже місяць лікується в Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.О Шалімова після поранення під час зйомок біля села Роботине Запорізької області. 16 лютого його у лікарні відвідав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми знаємо ваші репортажі, ви фактично наш бойовий товариш, побратим. Тому я не міг до вас сьогодні не заїхати. Дякую за те, що ви робите для нас, інформуєте суспільство про ті події, які у нас відбуваються. Дай Бог вам здоровʼя і найшвидшого одужання. Я сьогодні з великим задоволенням вручаю вам цю подяку», — сказав Олександр Сирський.

Головнокомандувач привітав Дмитра Євчина із Днем військового журналіста, вручив йому грамоту і памʼятну медаль.

«Вважаю, важливо сьогодні вітати і операторів, які так само є журналістами і працюють пліч-о-пліч. У моєму випадку оператор врятував мені життя і ногу, вчасно наклавши турнікети і супроводжуючи до стабілізаційного пункту. Вітаю всю команду, всіх тих, хто задіяний у висвітленні подій у зоні бойових дій. Бажаю здоров’я й уникати поранень», — відповів Дмитро Євчин.

Зазначимо, 16 лютого в Україні відзначали День військового журналіста. Його запровадили у 2018 році наказом тодішнього міністра оборони Степана Полторака.

Нагадаємо, 17 січня Дмитро Євчин отримав осколкове поранення в ногу біля Роботиного Запорізької області під час артилерійського обстрілу з боку окупантів. Було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Авіація, безпілотники, РСЗВ: окупанти здійснили 408 обстрілів Запорізької області за добу, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя