Експосадовець корегував ворожі удари по Запоріжжю: суд виніс вирок російському агенту | Новини Запоріжжя

Звільнений 12 років тому за корупцію експосадовець податкової міліції був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ для збору розвідданих про місця базування Сил оборони на території Запорізької області. Російські спецслужби вийшли на нього через заборонені в Україні соціальні мережі, де він поширював прокремлівські коментарі.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

За завданням кураторів зловмисник намагався встановити координати оборонних та промислових об’єктів у Запорізькій області. Найбільше ворога цікавили локації судноремонтних потужностей та місць базування підрозділів морської піхоти ЗСУ. Ці дані потрібні були російським загарбникам для нанесення прицільних ударів з реактивних систем залпового вогню «Смерч» та «Шахедами».

Щоб зібрати інформацію зрадник замаскувався під таксиста, об’їжджав місцевість й приховано знімав все на відеореєстратор та мобільний. Потім «зливав» розвіддані своєму «куратору» з ФСБ через анонімні чати у месенджерах.

За кожне виконане завдання окупанти обіцяли платити від 2000 до 5000 гривень. У якості конспірації кошти мали перераховувати на банківську карту сина зрадника.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану» Кримінального кодексу України й засудив до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Вкрадені з «Мотор Січі» запчастини до авіадвигунів намагалися незаконно продати азіатським замовникам, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя