В Інституті вивчення війни пояснили, що означають дані про прорив ЗСУ в напрямку Токмака

 В Інституті вивчення війни пояснили, що означають дані про прорив ЗСУ в напрямку Токмака.

В Інституті вивчення війни пояснили, що означають дані про прорив ЗСУ в напрямку Токмака. Фото: zoda.gov.ua

На днях з’явилась інформація телеканалу CBS News про суттєвий прорив ЗСУ через мінні поля у напрямку Токмаку, ймовірно, стосується останніх просувань українських військових біля Роботиного.

Як повідомили у новому зведенні Інституту вивчення війни, 18 серпня телеканал CBS News повідомив з посиланням на анонімних офіційних осіб США, що українські сили просуваються в напрямку Токмака (великий російський опорний пункт на заході Запорізької області) і розмінували російське мінне поле на північ від міста.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За повідомленнями ISW, можливо, офіційні особи США мають на увазі останні наступальні дії українських військ на північ і схід від Роботиного, розташованого близько 23 кілометрів на північний схід від Токмака.

Раніше ISW вказувало, що недавні переміщення Збройних Сил України навколо невеликих населених пунктів на межі Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області, могли мати тактичне значення у зв’язку з особливостями російських оборонних позицій. Ці переміщення дали можливість українським військам діяти на менш замінованих ділянках російської оборони, що, ймовірно, сприятиме швидшому просуванню українських сил, відзначають аналітики.

На 19 серпня було зафіксовано продовження контрнаступальних дій Збройних Сил України на трьох ділянках фронту. Українські війська продовжують наступ на напрямку Авдіївка — Донецьк та на заході Запорізької області.

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що українські сили активно просуваються на Бердянському напрямку (на межі Донецької та Запорізької областей) та Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області).

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя