Три помилки під час консервації, через які огірки стають порожніми всередині

Три ошибки во время консервации, из-за которых огурцы становятся пустыми внутри

Літо для багатьох господинь – гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати у холодну пору року. І якщо ви вже знаєте, чому вибухають банки з огірками і як цього уникнути, візьміть собі до уваги помилки під час консервації, через які огірки стають порожніми всередині. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Через які помилки огірки у банках стають порожніми всередині?

1. Старі овочі

Для консервації в жодному разі не можна брати старі огірки, адже вони вже втратили велику кількість води під час зберігання на складах та в магазині, тому немає жодного сумніву, що після консервації вони будуть порожніми. Також краще вибирати огірки з гострою шкіркою, щоб вони хрумтіли після маринування в банках.

Тому вибирайте для консервації молоді огірки без темної та твердої шкірки.

Читайте також: Солоні огірки пліснявіють у банці: як цього уникнути і врятувати консервацію.

2. Консервування без замочування

Багато господинь, поспішаючи, забувають замочити огірки перед тим, як їх маринувати або консервувати, і в результаті отримують заготовку з пустотами всередині.

Справа в тому, що огірки під час зберігання та транспортування втрачають частину своєї природної вологи. І якщо не спробувати повернути огіркам їхню пружність ще до засолювання, то це обов'язково позначиться на їх смакових якостях.

Тому слід запам'ятати, що перед тим, як консервувати плоди, їх потрібно замочити в холодній воді щонайменше на 2 години, а краще на 6-7 годин.

3. Огірки не повинні вільно плавати в розсолі

Ще одне важливе правило, яке вбереже огірки від порожнеч: під час приготування їх потрібно укладати дуже щільно. Овочі не повинні вільно плавати в розсолі, хоча деякі господині роблять і цю помилку.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2023-07-28/tri-oshibki-vo-vremya-konservatsii-iz-za-kotoryih-ogurtsyi-stanovyatsya-pustyimi-vnutri/53261

 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя