Головна небезпека ревеню криється в його листі, яке містить велику кількість щавлевої кислоти / © Pixabay
Продукти харчування так чи інакше впливають на здоров’я людини. Варто знати про продукти, які краще прибрати з раціону, адже вони здатні викликати передчасну смерть. Повідомляє ТСН.
Риба Фугу
У тілі фугу накопичується дуже небезпечна хімічна речовина — тетродотоксин, проти якого не існує антидоту. Цей яд приблизно у 1000 разів токсичніший за ціанід і є нейротоксином — блокує канали між тілом і мозком, вражаючи нервову систему. Як наслідок виникає параліч, відмовляють легені та серце, і тварина або людина, яка контактувала з отрутою, помирає протягом кількох хвилин. Незважаючи на це, у деяких країнах фугу вважають делікатесом.
Сир кассу марцу
Сир кассу марцу відомий тим, що містить живі личинки сирної мухи. Вони прискорюють процес розкладання, через що сир стає дуже м’яким, а всередині навіть рідким.
Ревінь
Ревінь — унікальний продукт із виразним кислуватим смаком, широко використовується в кулінарії, але може бути небезпечним. Основна загроза ховається в його листках, що містять велику кількість щавлевої кислоти. У високих дозах ця речовина може призвести до отруєння, утворюючи нерозчинні солі кальцію (оксалати), які негативно впливають на роботу нирок. Вживання великої кількості щавлевої кислоти може спричинити нудоту, блювоту, діарею та навіть пошкодження внутрішніх органів.