Мариновані польські гриби — найкраща закуска на зиму: як їх закрити без зайвого клопоту

Маринованные польские грибы – лучшая закуска на зиму: как их закрыть без лишних хлопот

Мариновані гриби — універсальний продукт, який можна їсти як самостійну страву або додавати до різних салатів. Ті, хто не має лісових грибів, можуть закрити на зиму мариновані шампіньйони. Якщо у вашому розпорядженні опинилися польські гриби, спробуйте зробити з них просту і смачну заготовку.

Інгредієнти (на 1 л маринаду): 1 кг польських грибів, 2 ст. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 3 шт. запашного перцю, 3 шт. чорного перцю, 1 лавровий лист, 1 гвоздика, 3 ст. ложки оцту 9%.

Приготування:

Переберіть гриби, замочіть на 20 хвилин у холодній підсоленій воді. Дістаньте гриби шумівкою та відберіть для маринування найкрасивіші та найрівніші.

Варіть гриби протягом 15 хвилин, знімаючи пінку. Діставайте відварені гриби шумівкою, щоб на дні каструлі залишилися всі травинки та інші залишки лісового сміття.

Літр чистої води налийте в каструлю, додайте сіль, цукор, запашний та чорний перець горошком, гвоздику та лавровий лист.

Доведіть маринад до кипіння, після чого покладіть в каструлю польські гриби та варіть 10 хвилин. Потім влийте оцет і проваріть ще 5 хвилин. Пінку під час приготування грибів постійно знімайте.

Гарячі гриби разом із маринадом розкладіть по стерилізованих банках. Закрийте стерилізованими кришками, переверніть дном догори і укутайте ковдрою до охолодження. На зберігання мариновані польські гриби приберіть у прохолодне місце.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-11-18/marinovannyie-polskie-gribyi—luchshaya-zakuska-na-zimu-kak-ih-zakryit-bez-lishnih-hlopot/55112

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя