Властивості чаю
Користь чаю важко переоцінити. Він позитивно впливає на серцево-судинну систему, розширює судини, знімає спазми та покращує кровообіг, допомагає нормалізувати тиск. Для людей з гіпертонією дубильні речовини напою — катехіни — знижують тиск, зменшують головний біль і шум у вухах. Катехіни разом із пектинами виводять із кишечника небажані продукти обміну, підтримуючи пружність тканин і запобігаючи передчасному старінню. Повідомляє ТСН.
Відомо й тонізуюче діяння чаю, зумовлене кофеїном і теоброміном. Чай називають «еліксиром життя» через його унікальний вітамінний склад: A, B1, B2, пантотенова кислота, P, PP, K та C.
Різні сорти чаю впливають на організм по-різному:
- Зелений чай багатий антиоксидантами, зменшує запалення, захищає клітини і запобігає утворенню пухлин.
- Ройбуш містить фермент, що уповільнює появу зморшок.
- Улун покращує гладкість шкіри, зміцнює кістки і зуби та зменшує вікові пігментні плями.
- Матча відповідає за здоровий колір обличчя та природне сяйво шкіри.
- Каркаде завдяки бета-каротину, вітаміну C та антиоксидантам бореться із запаленнями та знижує тиск.
- Чорний чай виводить токсини, зміцнює судини і підбадьорює організм.