Хурма і шарон: у чому різниця та що корисніше

Хурма и шарон: в чем разница и что полезнее

Назва цього тропічного фрукта перекладається як «їжа богів» / © Pixabay

Осінь — це сезон хурми. Цей фрукт особливо цінний у холодну пору року, коли більшість ягід і фруктів уже відійшли або, будучи вирощеними в теплицях, не мають справжньої користі. Для людей із проблемами щитоподібної залози хурма просто незамінна. Лікарі рекомендують її також при серцево-судинних і шлункових захворюваннях, анемії, хворобах печінки та жовчовивідних шляхів. Повідомляє ТСН.

Одним із найпопулярніших в Україні різновидів хурми є шарон.

Хурма і шарон: у чому відмінність

Інший смак

Класична хурма має терпкий присмак, тоді як шарон — абсолютно позбавлений терпкості. Це пов’язано з технологічним процесом, який називається упакування в модифікованому газовому середовищі (MAP). Така обробка змінює смак плодів: їх поміщають у середовище з низьким вмістом кисню та підвищеним рівнем вуглекислого газу. Цей процес усуває терпкість і сприяє природному дозріванню, завдяки чому шарон готовий до вживання відразу після покупки.

Отже, плоди сорту Шарон мають насичений солодкий смак незалежно від того, м’які вони чи ще тверді.

Різна форма

Порівняно зі звичайною хурмою, плоди шарону більш округлі та злегка сплюснуті, за формою нагадують помідор. Їхній середній розмір — від 5 до 8 сантиметрів у діаметрі. Фрукт має щільну, дещо плескату форму з рівною верхівкою та низом і округлим центром.

Шкірка гладенька, блискуча, тонка й натягнута, часто під чашолистиком від зеленого до темно-коричневого кольору. Вона має яскраве забарвлення — від насичено-оранжевого до темно-помаранчевого з червонуватими відтінками.

Джерело

Новини Запоріжжя