ЗСУ офіційно звільнили Роботине у Запорізькій області, — Міноборони

У Міноборони офіційно підтвердили звільнення Роботиного та назвали напрямок, де просуваються ЗСУ.

У Міноборони офіційно підтвердили звільнення Роботиного та назвали напрямок, де просуваються ЗСУ. Фото: t.me/CinCAFU

Сили оборони України звільнили Роботине у Запорізькій області. У Міноборони офіційно підтвердили звільнення населеного пункту та назвали напрямок, де просуваються ЗСУ.

Як заявила заступниця міністра Ганна Маляр під час включення з Military Media Center, наші бійці продовжують рух далі. Зокрема, південно-східніше населеного пункту Роботине та південніше Малої Токмачки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, Збройні сили України, попри шалений опір окупантів, Збройні Сили просуваються на напрямках Новоданилівки, Новопрокопівки та Малої Токмачки, Очереватого. Гана Маляр додала, що окупанти замінували там територію та встановили бетонні укріплення. Ворог кидає на ці напрямки всі свої сили.

Також військовий експерт Олег Жданов розповів, що сформовано чотири основних напрямки, де можемо прорвати оборону противника. Це Вугледар – Волноваха, Бердянський напрямок, Мелітопольський напрямок та Василівка.

Варто зазначити, що Роботине — це перший опорний пункт окупантів на шляху до Мелітополя. За 25 кілометрів від Роботиного розташований окупований Токмак, а далі, за 48 кілометрів, — Мелітополь. 

Саме звільнення Мелітополя аналітики називають одним із ключових завдань для української армії в ході наступу на Півдні. А ось деокупація Роботиного дозволить українським захисникам проривати оборону далі. 

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя