Завскладу, безробітний та мешканці Кузбасу: псевдовибори на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

На окупованій частині Запорізької області триває так зване «дострокове голосування» на незаконних виборах до «законодавчих зборів» області та окупаційних місцевих «рад». Оскільки місцеві мешканці не йдуть на виборчі дільниці члени «комісій» з озброєними російськими військовими проводять подомовий обхід, щоб люди голосували у «бюлетенях», де вказані назви політичних партій та дані про першу трійку «кандидатів».

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

За даними російського Центрвиборчкому у списках російських партій, які беруть участь у псевдовиборах на окупованій частині Запорізької області, відсоток немісцевих кандидатів коливається від 15 до 48 відсотків.

У списках «Ліберально-демократичної партії Росії» 24 із 50 «кандидатів» у «заксобраніє» області складають люди, які не мають жодного відношення до Запорізької області. Половина з них – жителі Кузбасу (шахтарський регіон у Сибіру).

«У списку є пенсіонер з Кемерово – Олег Лук’янов, безробітний з Новокузнецька Кемеровської області Артьом Карьков, завскладу з Прокоп’євська – Константін Максютов, діючий депутат «заксобранія» Кемеровської області Кірілл Правдін, співробітник адміністрації Томської області Станіслав Карпов, працівники комунальних підприємств та індивідуальні підприємці», — говориться у матеріалі.

У списку «ЛДПР» є й Ігор Корелов, який після окупації Запорізької області перебрався із села Фомінське Алтайського краю до нашого регіону та отримав посаду у відділі правового забезпечення в окупаційній адміністрації. Ще один гастролер — Євген Кондрахін приїхав із Москви і працює першим заступником голови окупаційної адміністрації Веселівського району.

Чинний депутат Держдуми РФ Леонід Слуцький є у виборчому списку від російської партії ЛДПР. Також він йде першим номером і у списку «кандидатів» у «заксобранія» Херсонської області, де із 46 претендентів — 15 немісцевих.

Серед кандидатів є і колишня гауляйтерка тимчасово окупованої Кирилівки Катерина Уманець. Прихильниця «російського миру» є лідером місцевого осередку «ЛДПР». За даними Центрвиборчкому, Уманець обіймає посаду піарниці на ДУП «Мелітопольська залізниця».

Таке ж співвідношення колабрантів та росіян і в «Єдиної Росії»: із 60 осіб у списку – 29 завезених із РФ.

За відмову голосувати окупанти погрожують чоловікам Запорізької області мобілізацією

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя